Over ons

Wie zijn wij?

Wij (Eline, Tessa, Laurie, Sander en Huug) zijn in 2020 gestart met onze zoektocht naar hoe ons pensioenstelsel werkt. Daar begonnen we mee omdat we er geen idee van hadden, dat ons verbaasde en we steeds scherper kregen hoe belangrijk dit stelsel eigenlijk is. Immers: of het nou 1300 of 1500 miljard is, in de Nederlandse pensioenpotten zit enorm veel geld. Geld wat (doordat het op een bepaalde manier belegd is) invloed heeft op de wereld, en wat ons daarmee de moeite waarde is om goed in te verdiepen.

Die zoektocht leidde tot een aantal webinars, leuke gesprekken en de totstandkoming van dit groepje. Wat ons verenigt is dat we op zoek zijn naar hoe het stelsel werkt, wie er in actief zijn en wat hen drijft. En inmiddels maken we ons steeds meer zorgen over wat we ontdekken en welke keuzes gemaakt worden. We snappen bijvoorbeeld echt niet dat ABP belegt in fossiel. En we lezen over keuzes die met name voor jongeren nadelig uitpakken en erg korte-termijn gefocust zijn. Het verbaasd ons dat we hier niet meer over horen, en maakt dat onze zoektocht verre van voorbij is.

Omdat we nog steeds niet alles begrijpen organiseren we webinars, voeren we gesprekken met experts en verdiepen we ons door het lezen van boeken en artikelen. Onze belangrijkste bevindingen delen we via de website en nieuwsbrief. Ook zoeken we actief samenwerking met partijen waarvan we geloven dat ze positieve verandering kunnen brengen. Verandering die nodig is, omdat de wereld het nodig heeft. De acties die we samen opzetten zullen we ook via deze website promoten.

Wil je je bij ons aansluiten of een keertje met ons in gesprek? Stuur dan een berichtje via het contactformulier.